Frencken’s Future 1

Frencken’s Future

Wat is FIRST® LEGO® League?

De FIRST® LEGO®League (FLL) is een wereldwijde techniekwedstrijd, waar in totaal 300.000 jongens en meisjes uit meer dan 90 verschillende landen aan mee doen. FLL daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Ze gaan aan de slag met het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot gebouwd met behulp van LEGO® MINDSTORMS®. Daarnaast moeten ze onderzoek doen aan de hand van een maatschappelijk thema, hun bevindingen presenteren en worden ze beoordeeld op teamwork. Tot slot moeten met de robot in een parcours opdrachten worden uitgevoerd die te maken hebben met hetzelfde eerder genoemde maatschappelijk thema.

De kinderen die deelnemen aan deze wedstrijd zijn tussen de 9 en 15 jaar. Het seizoen start in de laatste week van augustus, waarna de kinderen met hun coaches aan de slag gaan met de opdrachten en missies. In november/december zijn dan de regiofinales, waar de kinderen hun bevindingen moeten presenteren aan een jury.

De wedstrijddag bestaat uit vier delen, waar de kinderen punten kunnen scoren:

  • De kinderen moeten met hun zelfgebouwde LEGO®-robot vier wedstrijden rijden op een wedstrijdtafel, tegen andere teams.
  • De kinderen moeten het ontwerp, de strategie en het programma van de LEGO®-robot uitleggen en presenteren aan de jury.
  • De kinderen moeten in de vorm van een presentatie of toneelstukje hun innovatieve oplossing voor het maatschappelijk probleem presenteren.
  • De kinderen worden beoordeeld op teamwork en de uitoefening van de kernwaarden van de FIRST® LEGO® League, de zogenaamde Core Values.

De visie achter de FIRST® LEGO® League is om kinderen op een ludieke wijze kennis te laten maken met educatie, techniek en wetenschap. Het is dan ook niet voor niets dat deze competitie in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot een van de grootste techniekevenementen voor kinderen van de wereld.

De competitie start met diverse regionale finales. De beste teams gaan door naar de landelijke finales, waarna uiteindelijk de allerbesten het tegen elkaar op mogen nemen op het World Festival in de Verenigde Staten of op de wereldkampioenschappen, die dit jaar worden gehouden op Tenerife (Spanje) van 4 tot en met 7 mei.

In Nederland doen er jaarlijks ongeveer 650 teams mee aan deze competitie.

Voor meer informatie zie ook:

http://firstlegoleague.nl/

http://www.firstlegoleague.org/