Frencken’s Future 1

Frencken’s Future

Frenckens’ Future gaat van 25 t/m 29 april naar het FLL World Festival in St. Louis!

Voor het 4e jaar op rij heeft Frencken Europe een team wat meedoet met de First Lego League. Het thema van dit jaar is “ Animal Allies”: de verbinding tussen mens en dier.

De bedoeling is dat de teams:

  1. een robot bouwen waarmee een vooraf bepaald circuit wordt gereden op een wedstrijdtafel, hiermee worden per onderdeel punten verzameld.
  2. een presentatie geven over hun invulling aan Animal Allies. Frenckens’Future heeft bedacht dat geelpootmeeuwen in het Middellandse Zeegebied vluchtelingen kunnen detecteren d.m.v. infrarood, radar en gps en zo marineschepen in de buurt kunnen waarschuwen.
  3. een technische presentatie geven over de robot
  4. een presentatie geven over de core values, wat zijn jullie kernwaarden en hoe werken jullie samen als team.

Het team wisselde de afgelopen jaren in samenstelling (kinderen mogen niet ouder zijn dan 15 jaar in deze competitie) maar bestaat momenteel uit Bas en Sem van Birgelen, Simon Ragas, Deniz Alkan en Mick en Noah Thelosen.

Inmiddels hebben de jongens er 2 finales opzitten; de regiofinale waar ze een ticket wonnen voor de Beneluxfinale en de Gracious Professionalism Award en de Beneluxfinale waar ze 5e werden en een ticket wonnen voor het World Festival in St. Louis.

Om geld in te zamelen voor deze reis hebben ze diverse acties opgezet zoals cake en wafels verkopen, een loterij en auto’s wassen bij Frencken. Ook zamelen ze op diverse plekken lege flessen in. Daarnaast komen er ook via andere kanalen sponsorbedragen binnen.

Wil je Frenckens’Future volgen op weg naar het festival? Dat kan via Facebook “Frencken Europe FLL”, Twitter “Frenckensfuture” en Instagram “Frenckensfuture”.

Ook doneren mag uiteraard via http://nl.dreamordonate.com/dromen/deelname-lego-league-in-amerika/

http://firstlegoleague.nl/

http://www.firstlegoleague.org/

Frencken future 2017-3